JUDO VRTEC

PROGRAM, ZA OTROKE OD 4. DO 6. LETA STAROSTI

 

Vadba temelji na izboljšanju osnovnih motoričnih gibanj in spretnosti od ravnotežja do agilnosti, izboljšanju hitrosti in koordinacije.

Otroke že v samem začetku, kljub njihovi mladosti učimo osnovnih etičnih načel juda kot so spoštovanje do trenerjev in prijateljev na treningu, branjenje šibkejših od sebe, nudenje pomoči tistim, ki jo potrebujejo, krepi se občutek pripadnosti.

CILJI PROGRAMA SO:

 

  • postopno spoznavaje osnov juda z aktivnim učenjem padcev, ki so izredno pomemben vidik pri odraščanju otrok, na katerega se prepogosto pozablja. Ravno poznavanje pravilnega padanja, bo v prihodnosti vašemu otroku prihranilo marsikatero solzo in poškodbo. Ko se otroci naučijo pravilno padati, so pripravljeni na zahtevnejše elemente juda, pravilnega gibanja, spoznavajo judo mete in parterne tehnike
  • razvoj osnovnih psihomotoričnih sposobnosti in spretnosti (osnovne motorične vaje– plazenje, preskoki, osnovni gimnastični elementi)
  • osebnostni razvoj, gradnja samozavesti, krepitev spoštovanja (sebe in drugih), tolerance in odgovornosti
  • krepitev socialnih kompetenc, empatije in sodelovanja.

OBVEZNA OPREMA

Za vadeče se predvideva uporaba copat, kimone in pasu. Kimono in pas boste lahko naročili pri trenerju.

PRIPOROČLJIVA OPREMA

Plastenka z vodo, brisača.

PRIJAVE

Prijave so možne skozi celotno leto, na različnih lokacijah. Vašega otroka prijavite tako, da nam:

  • direktno pošljete izpolnjeno priloženo prijavnico (to naredite s klikom na spodnji gumb),
  • ali pa, priloženo prijavnico natisnete, izpolnite in prinesete s seboj ter jo na to izročite trenerju, ki vam bo dal vse potrebne nadaljnje napotke.
TOP